Poedercoaten fietsframes

Poedercoaten fietsframes

Bijna 20 jaar ervaring in het poedercoaten van fietsframes.
Toen Dick Bemelman net begon met poedercoaten was het een zoektocht naar de juiste materialen en juiste graden. In de jaren die na 2002 volgde zijn er tienduizenden fietsframes gespoten voor merken zoals Santos en BSP.

In de afgelopen jaren heeft Bemelman zijn poedercoating kunsten en vakmanschap gericht op particuliere en kleinschalige fietsmerken.
Het plezier en de passie die Bemelman heeft, geeft grote voldoening zowel bij hem als bij de klant.
Met oog voor detail weet Dick de mooiste creaties te maken.

Hoe gaat het in zijn werk?
Eerst bespreken we wat de mogelijkheden en de wensen zijn. Bemelman heeft oog voor kleuren en design, hij zal u adviseren wanneer er nog geen concreet design is.
De juiste bestanden worden door de klant aangeleverd.
In Lisse heeft Bemelman een fietsenwinkel. Hier kan de fiets ontmanteld worden. Zorgvuldig wordt door de monteur de bracket en alle onderdelen van het stalen of aluminium frame verwijderd en bewaard.
Het frame gaat vervolgens weer naar Noordwijkerhout. De lak wordt eraf gestraald en glad gemaakt.
Afhankelijk van wat de wensen zijn wordt laag voor laag een poedercoating aangebracht. Als het om meerdere kleuren en een design gaat zit er veel afplak werk in én wordt het frame per kleur gepoedercoat. Ook gaat het na iedere laag de oven in om de poeder tot een laklaag te laten smelten.
Het fietsframe wordt opgepoetst en goed nagekeken op eventuele oneffenheden.

In Lisse wordt de fiets weer opgebouwd, eventueel met een nieuw stuurlint en vervangende materialen als de oude versleten zijn.

Bemelmanbikesport in Lisse heeft meerdere frames en fietsen staan welke door Bemelman zijn gecoat. Hier kan u een goede indruk krijgen over de kwaliteit van het poedercoatwerk.
Komt u op zaterdag naar de winkel Lisse dan treft u Dick Bemelman. Hij kan u gepassioneerd als hij is, alles vertellen over de mogelijkheden.

 

Renovatie Oldtimers
Erfstukken of verzamelaar. Met originele stickers kan het fietsrame in de originele staat terug gebracht worden.
Alles gaat op dezelfde wijze. Het is soms dan wel noodzakelijk de fiets te spuiten zodat de exacte kleur gemaakt kan worden. De stickers worden nauwkeurig op de juiste plek geplakt en daarna met een blanke laklaag overgespoten. De stickers kunnen dan niet gaan bladderen of eraf gehaald worden.

Contactgegevens

Bikepaint
Gieterij 29
2211 WC Noordwijkerhout

Telefoon: 0252-371675
Email: info@bikepaint.nl
WhatsApp:

Deel het met uw vrienden!