Een unieke fiets
Bikepaint logo
Bikepaint
Autovelgen
Bikepaint logo
Bikepaint
Stralen

Stralen

In speciale cabine

Bikepaint logo
Bikepaint
Afspraak maken

AFSPRAAK MAKEN        

Bikepaint logo
Bikepaint
bemelman-poedercoating-metaalbehandeling-caravanschade-autoschade.3

Motortank spuiten

Oldtimers knappen wij ook op .Alles kunnen wij poedercoaten en  / of spuiten .

bemelman-spuiterij-poedercoating-cnc-caravanschade-schadeherstel

hekken poedercoaten

bemelman-poedercoating-metaalbehandeling-caravanschade-autoschade

RIH sport amsterdam

poedercoating-bemelmanspuiterij-bikepaint-cnc-hekken-metaabehandeling-caravan-autoschade

Hek weer als nieuw

bikepaint-bemelmanbikesport-poedercoaten-stralen-design-fiets spuiten (25)

Artigiano Nine 01 strandbike

POEDERCOATEN

POEDERCOATEN

Na een flinke verbouwing hebben we nu een grote oven waar we delen tot 4,5 meter in kunnen poedercoaten.

Balken, onderdelen, profielen en alles wat je maar kan bedenken kunnen we hierin verwerken.

Ook meer laags systemen en eventueel voorbehandeling zoals stralen van onderdelen.

Poedercoaten voor een langere levensduur

 

Poedercoaten voor een mooie uitstraling én verlenging van de levensduur. Met een poedercoating laag beschermt u voorwerpen tegen , roesten en beschadigingen. De coating vormt immers een beschermende tussenlaag tussen het voorwerp en de lucht, water, zuurstof en andere omgevingen.

Poedercoating staat bekend om haar sterkte waardoor zij voorwerpen optimaal beschermt. Niet alleen is poedercoaten een duurzame oplossing omdat het de levensduur van voorwerpen verlengt ook komt er maar een minimale hoeveelheid afval vrij tijdens dit proces.

Hoe werkt poedercoaten?


Het poedercoaten van metaal, ijzer en aluminium wordt gedaan door een poederpistool dat elektrostatisch is geladen. Door deze elektrostatische lading krijgen de kleine poederdeeltjes een negatieve lading. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes/het poeder hechten aan het eerste wat zij tegenkomen: het door u gekozen voorwerp. Na het aanbrengen van de poeder deeltjes, worden deze samengesmolten tot één geheel in de oven.

De stappen van het poedercoaten zijn simpel maar vragen om de juiste kennis van techniek en juist materiaal.

 

 1. Voorbehandeling/schoonmaak
  Om de poedercoating goed te laten hechten is het van belang om het voorwerp 100% vet- en vuilvrij te maken. Dit kan door het product te stralen.
 2. Drogen
  Na de voorbehandeling is het noodzakelijk het voorwerp (in een schone omgeving) te laten drogen.
 3. Het poedercoaten zelf
  In de speciale poedercoatcabine wordt het voorwerp met het elektrostatische pistool opgespoten met poeder van de gewenste kleur.
 4. Moffelen
  Nu is het tijd om de poeder samen te laten smelten tot één geheel. Door de coating door en door te verwarmen, smelten de poederdeeltjes samen tot één uitgeharde deklaag.
 5. Controle
  Als laatste voeren wij uiteraard een controle uit om de kwaliteit van de poedercoating te controleren. Externe factoren kunnen namelijk een nadelige invloed hebben op de hechting van de coating.

 

Poedercoaten bij Bikepaint

 

Bij Bikepaint en Bemelman Spuiterij kunt u de meest uiteenlopende voorwerpen laten poedercoaten. Niet alleen de kleinere onderdelen zoals velgen en fietsframes maar ook zaken zoals tuinhekken, balken, stalen meubels, auto onderdelen, motoronderdelen, binten en profielen voor interieurbouwers en constructiebedrijven zijn mogelijk. 

Verder kunt u bij Bikepaint  kiezen uit vele kleuren, structuureffecten en glansgraden.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem nu contact op met Bemelman Spuiterij.

 

 

Velgen, fietsen, tuinhekken, profielen en meer laat u poedercoaten in Noordwijkerhout .

 

Het poedercoaten van uw tuinhek, fiets of auto onderdelen of roosters verlengt de levensduur aanzienlijk. In Noordwijkerhout vindt u de poedercoatwerkplaats van Bikepaint hier kunt u alle metalen voorwerpen laten poedercoaten. Ook is het bij Bemelman mogelijk velgen CNC af te draaien, waardoor deze, in combinatie met een nieuwe coating, weer als nieuw zijn. Dit wordt uitbesteed aan een zakenpartner van ons. 

 

Waarom kiezen voor poedercoaten?

 

Veel van onze klanten uit de lisse , Hillegom , Voorhout en Noordwijkerhout en de rest van de Bollenstreek, kiezen ervoor voorwerpen te laten poedercoaten omdat dit de levensduur vergroot. Slijtage, roesten, krassen, alles wordt uitgesloten door een goede laag poedercoating. Zeker voorwerpen die doorgaans buiten staan kunnen snel minder mooi worden of minder goed werken dankzij de gevolgen van de weersomstandigheden. Met de juiste poedercoating wordt corrosie tegen gegaan.

 

Daarnaast kan poedercoating ook een stijlvolle keuze zijn. Kies voor een baby roze fietsframe of zilveren velgen. Maar ook de metalen frame van uw tussendeur of andere profielen uit de interieursector worden nog mooier door ze in de juiste kleur te spuiten. Kies uw gewenste kleur, structuur en glans.

 

Bikepaint is graag uw partner voor het poedercoaten van de meest uiteenlopende opdrachten.

 

Hoe werkt het poedercoaten bij Bikepaint in de Bollenstreek .
 

Als u een opdracht voor ons heeft, gaan wij als volgt ter werk. We beginnen met het volledig schoonmaken van het voorwerp. Dit kan door het voorwerp schoon te stralen of bijvoorbeeld door een chemische voorbehandeling. Na het drogen van de voorbehandeling (bv. schoonmaakmiddel) is het voorwerp klaar voor het poedercoaten zelf. De juiste kleur poeder wordt aangevuld in het elektrostatische pistool waarmee het poeder op het voorwerp wordt aangebracht. We voorzien het hele voorwerp van de juiste dikte poederlaag en zorgen voor een volledige dekking. Hierna moet de coating uitharden in de oven. Door de hitte smelt het poeder, waardoor de coating één geheel wordt. Na het uitharden in de oven laten we de coating uiteraard afkoelen en controleren we de dekking, kleur en kwaliteit. U heeft de keuze voor een meerlaagssysteem. Dit adviseren wij vaak bij objecten die zich in vochtige ruimtes bevinden

 

Wij poedercoaten in onze werkplaats in Noordwijkerhout  voor zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers. De variatie in onze werkplaats maakt het extra leuk ! Zo coaten wij tuinhekken, fietsframes, auto-onderdelen, interieurontwerp elementen maar ook kantoormeubilair en radiatoren.

Wil jij weten wat het kost om jouw opdracht te voorzien van poedercoating? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Bikepaint .

Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

Poederlakken worden vrij algemeen toegepast. Voorbeelden van toepassingen zijn balkonhekken, stalen frames van meubels, radiatoren, auto-onderdelen, buitenlampen, stalen hekken en profielen en uiteraard fietsframes zowel aluminium als staal.

 

Bikepaint logo
Bikepaint

Onze werkwijze - hoe gaan wij te werk?

Direct contact opnemen, of informatie aanvragen?

Vul via onderstaand formulier uw gegevens in en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Copyright © 2020 Bikepaint | Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden en Privacy verklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl